De manera paral·lela a l’execució dels murals es va realitzat tot un conjunt d’activitats entorn de l’art urbà per tal que la ciutadania pogués experimentar de primera mà l’art i la cultura urbana.


Taller artístic de reciclatge amb l'equip de CactuSoup

Taller artístic, on van anar passant diferents grups, que per torns, van realitzar una proposta innovadora. Es tractava de donar una segona vida als pots d’esprai que es fan servir per pintar murals i graffitis, convertint-los en autèntiques obres d'art per si mateixes i evitant que hagin d’anar directament a la deixalleria.

Taller mural comunitari amb l'artista Foxy

En aquest taller es va utilitzar la metodologia participativa, i es va anar creant un mural en una mitgera de la Plaça de l’Esplai del barri de La Bordeta. La filosofia del taller ha estat interpretar “l’Street art” com un procés creatiu col·lectiu, la qual cosa suposa gestionar acords entre les persones participants amb l’objectiu final de potenciar una obra artística feta per tothom.

Taller mural collage comunitari amb l'artista Txus Montejano

En aquest taller es va realitzar un mural a la zona del Parc de l’Aigua de La Bordeta, concretament en un espai anomenat La Galeria del graffiti, que és una instal·lació municipal a l’aire lliure, on els joves de la ciutat poden anar a plasma les seves obres murals amb un permís municipal. El mural realitzat per les participants i coordinat per la Txus Montejano, ha consistit en l’aplicació de tècniques mixtes sobre el mur, utilitzant el material més comú com la pintura, però d’altres més inusuals con el teixits i teles, amb els qual s’han pogut crear relleus.

Taller mural efímer amb l'Artista Zosen de la mà de Montana Colors

Aquest taller és una activitat d’introducció al graffiti, un escriptor de graffiti experimentat i la marca d’esprais Montana Colors dinamitzen un taller on les persones participants (per grups) van experimentant amb els esprais i els colors, fent els seus primers graffitis i rebent explicacions i indicacions per part dels experts.

Taller mural col·laboratiu amb l'Artista Keke López

Taller col·laboratiu, on de la mà de Keke, un dels escriptors de graffiti amb més trajectòria i pioner d’aquest moviment a la ciutat de Lleida, han elaborat de forma grupal un mural a la Galeria del Graffiti de Lleida, ubicada al Pla de l’Aigua del barri de La Bordeta.