Festival d'art urba de Lleida

10-18 abril de 2021 al Centre Històric


YouTube video



Festival Lleida _potFest 2021

Del dia 10 al 18 d'abril de 2021 es va celebrar la primera edició del Festival d'art urbà de Lleida. Vine al Centre Històric per compartir i gaudir de com s'ha omplert d'art i de color els murs del barri. Durant nou dies, diferents artistes van donar una nova vida a diferents façanes i ens han deixat una part d'ells i del seu art.

LES UBICACIONS


+info

Nascut a Almeria i actualment resident a Copenhaguen. Il·lustrador i artista urbà. El seu primer contacte amb grafits va ser a finals del 1999 i es va enamorar a l’instant d’aquest perillós i no saludable però colorit estri que escopia pintura. Il·lustració i personatges han estat la seva principal passió, sempre amb ironia, un toc de malenconia i tractant de contextualitzar amb una història de fons. Sense adonar-se’n, al cap dels anys va començar a viatjar i veure que té amics a mig planeta només fa que li apassioni encara més l’art urbà. Es poden trobar alguns dels seus murals i parets de Vidreres a Nian Xian, passant per Ciudad Juárez, Djerba, Düsseldorf, Almeria, Nàpols.



+info

Nascuda en una població de l’interior de Galícia, des de petita dibuixava els llibres i omplia qualsevol altra cosa amb el bolígraf. Es va interessar pel dibuix de figures i rostres, analitzant les expressions i el què dir amb molt poc. Mai va assistir a classes particulars, es considera principalment autodidacta. Va ser en 2016 quan el muralisme ensopega en el seu camí gràcies a uns tallers d’iniciació i a partir d’aquí passa a explorar nous mons. Li encanta dibuixar volum a través de simples línies, jugant amb les diferents textures que has d’explicar en el paper. La seva paleta és majorment monocromàtica, utilitzant també colors dessaturats i poc estridents. Actualment treballa com a il·lustradora freelance i artista mural.



+info

Artista urbà i Educador Social, nascut i resident a Lleida. La seva obra es centra sobretot en la tècnica de l’stencil (plantillisme) tot i que no deixa passar l'oportunitat de descobrir i practicar altres tècniques de muralisme. Aportar més color allà on faci falta i generar una reacció, un canvi o si més no, no deixar indiferent. Créixer al mateix ritme que creixen els grans projectes, les grans iniciatives, amb molta il·lusió i sense perdre l'essència, creu en qui l’envolta i valora tot el que li pot oferir, creu en el valor del que fa un mateix i el que pot mostrar a la resta. Projectes i iniciatives socials i culturals amb uns valors compartits als seus, estan en un primer pla de la seva actuació, creure en el que fan li facilita per el que hi pot aportar. Creu en l'entorn més proper, en algú que li explica un projecte amb passió, en les xarxes socials quan aquestes s'utilitzen correctament, en els qui fa molts anys que viuen del que els omple i en els que tenen somnis i els saben transmetre amb motivació. Ha pintat per gran part de Catalunya, Aragó i València des del 2009, també ha col·laborat artísticament amb persones refugiades a Atenes i s'ha pogut nodrir pintant amb grans muralistes i artistes urbans per Bolívia, Xile, Perú i Colòmbia durant el 2017. Membre de l'associació de Creativitats Urbanes Transformadores amb qui realitza projectes per fomentar l'art urbà i apropar-lo a tots els col·lectius possibles, sobretot en risc d'exclusió social i en l'àmbit rural.



+info

Elisa Capdevila (1994) és una pintora i muralista barcelonina. Comença a formar-se en dibuix i pintura clàssica als vint anys després d'abandonar una carrera de l’àmbit de les ciències. Realitza el seu primer mural a l'any següent i descobreix en aquesta disciplina artística una forma de comunicació molt potent que l'atrapa de manera immediata. Com a artista urbana, la seva obra s'impregna del gran interès que l'artista mostra por temes humans, com les relacions personals, la intimitat i la quotidianitat. L'artista investiga aquests temes a través d'imatges molt variades, encara que sempre dins d'una perspectiva figurativa, posant especial atenció en l'harmonia cromàtica, així com en els recursos plàstics propis de cada material emprat. Actualment està centrada en la realització de murals en el marc de festivals o encàrrecs privats. Entre viatge i viatge, Elisa Capdevila treballa sobre llenç al seu estudi ubicat a Barcelona. En l'àmbit nacional ha pintat murals a Barcelona, Saragossa, Oviedo, Còrdova, Extremadura i València, entre altres llocs. A nivell internacional destaca la seva participació en festivals d'Islàndia i Índia. En 2019 ha format part del portal exposició col·lectiva Homeless així com en el Juxtapoz 25th Birthday Collective Show, tots dos a Miami, i exposat a Barcelona i Palma de Mallorca.



+info

Artista plàstic autodidacta, nascut a Linares (Jaén). Des de molt petit va tenir la iniciativa de mantenir-se creatiu a tota hora i en tots els aspectes, aquesta mateixa inquietud roman fins als seus anys d’institut on cursa el batxillerat artístic a la ciutat de Jaén. Després d’intentar adaptar-se a un programa educatiu artístic obsolet, decideix desertar i buscar mitjançant biblioteques, museus i altres funcionalitats experimentals donar curs a la inventiva que jeia en la seva ment. En l’actualitat aquest artista ja té un ampli currículum, reconegut mundialment per la seva tècnica hiperrealista a l’esprai, sense la necessitat d’utilitzar quadrícules, projectors ni plantilles, el perfeccionament d’una tècnica que li donés el reconeixement del que ara gaudeix, revela sens dubte la pràctica i perseverança d’un artista entregat al seu art i la seva visió. Les seves obres tant esculturals com pictòriques s’han exhibit per tot l’estat espanyol i més de mig món, tant en museus, galeries i parets en exteriors. Belin descriu aquesta experiència juxtaposició d’estils “Post Neo cubisme”, en homenatge a l’obra de Pablo Picasso a l’origen del seu creatiu punt d’inflexió.