
Festival d'art urbà de Lleida
4-10 abril de 2022 al Barri de la Bordeta

Et donem la benvinguda al Lleida _potFest!
Del dia 4 al 10 d'abril de 2022 vam celebrar la segona edició del Festival d'art urbà Lleida _potFest. En aquest edició ens hem traslladat al Barri de la Bordeta per omplir de color diferents espais d'aquest barri tant emblemàtic de la ciutat de Lleida. Vine a veure'ns! No t'oblidis de passar pel Centre Històric per redescobrir les obres de l'edició anterior i per descubrir el nou mural que hem afegit a la zona!

LES UBICACIONS

- 1- Case Maclaim
- Ronda de Sant Martí, 1
- 2 - Albert Bonet
- Avinguda de les Garrigues, 68
- 3- Carlos Calizo
- Avinguda de les Garrigues, 120
- 4 - Miss Birdy
- Granadella, 18
- 5 - Galleta Maria
- Boqué, 7


Albert Bonet Florensa, nascut el 23 de març de 1996 a Riba-roja d'Ebre (Tarragona). Des de ben petit la seva única passió ha estat el dibuix i la seva inquietud el grafit i la pintura. Va cursar el batxiller artístic al Col·legi Episcopal de Lleida el 2014, traient excel·lents resultats en totes les matèries artístiques i un 10 de nota com a projecte final. Aquesta etapa el va vincula estretament amb la nostra ciutat a la qual sempre té referenciada. Durant aquesta etapa va ser seleccionat al Concurs d'art jove 'Fresh Art' de DKV, on se'l va premiar amb una menció d'honor a la Universitat Politècnica de València l'any 2015. Seguidament, es va mudar a Barcelona on va estudiar un any del curs ART GRAFIC a l'Escola de Còmic 'Escola Joso' (2016). En oferir-li avançar un curs per tenir un nivell més elevat que la resta i juntament amb la motivació d'alguns mestres de l'escola, el van convèncer per anar-se'n a una altra acadèmia més enfocada a l'art al natural i al realisme, així el curs següent va començar un any a la ''Barcelona Academy of Art''(2017). En acabar el curs amb uns 19 anys, li van oferir treballar en un estudi amb gran renom de tatuatges de Barcelona ''Blessed art tattoo'', on ràpid es va fer un lloc en tatuar futbolistes com Neymar o Luis Suárez. Paral·lelament invertia tot el seu temps lliure i els guanys dels tatuatges a pintar a l'oli amb els millors materials sense preocupar-se a condicionar la seva estètica o missatge per vendre, rebent encàrrecs de pintura de celebritats com Leo Messi, o fent encàrrecs per a artistes molt reconeguts de la música urbana nacional. El 2019 va realitzar la seva primera exposició individual seriosa a l'hotel Melià de Sitges. El 2020 el van seleccionar per exposar al festival Kronos Art de Barcelona, a l'espai Santa Monica de la Rambla de Barcelona, amb artistes com Eduardo Chillida o Lita Cabellut. Al novembre de 2021 va inaugurar una exposició individual patrocinada per CANNA, a la Galeria Mutuo de Barcelona, amb un gran nombre d'assistents. Finalment el desembre del 2021 el van convidar a participar a la Fira d'Art Nacional de Barcelona, que se celebrà al Museu Marítim, on se li va atorgar el Premi internacional de pintura a la categoria de realisme.


Mandi Caskey, també coneguda com Miss Birdy, és muralista, artista de galeries i activista de la comunitat. És originària de Lima, Ohio, Estats Units d’Amèrica. Però es traslladà a Columbus per formar-se al Columbus College of Art and Design, ciutat on resideix actualment i des d’on treballa en l’art mural i altres disciplines des de 2014. Caskey decideix posar la seva atenció en la creació d'imatges que obliguin l'espectador a mirar fora del seu món mental i emocional. Utilitzant una varietat de mitjans diferents, l'obra d'art s'allunya de l'artista i pren vida pròpia. El treball mural de Caskey acostuma a desembocar-se en un món de fantasia que s'apodera orgànicament de qualsevol entorn i canvia sense esforç l'impacte d'un espai. Com a artista de galeria, Caskey gaudeix pintant de manera ràpida i lliure amb olis sobre fusta que talla a la seva fusteria. Les peces tendeixen a tenir un to més realista, que aporta un equilibri creatiu a l'artista. Quan Caskey treballa en temes comunitaris, ho fa conjuntament amb l’activista local Brian Suiter amb el que van crear Catalyst Columbus, la primera fundació mural de Columbus que es centra a portar murals i art públic a totes les persones cada dia. En un nou esforç, la Mandi Caskey ha començat un paper de consultora d'art per a The Fort (www.thefortcolumbus.com) al centre de Columbus per a creadors d’art modern, on ajudarà a coordinar parets, espectacles de galeries i esdeveniments a l'espai.


Pintor de professió, artista urbà de cor i escultor a les estones lliures. Professor de la Facultat Belles Arts de Múrcia. El 2008 li va ser concedit el Premi Nacional de Belles Arts (Premis Nacionals de d'educació universitària) pel Ministeri d'Educació i Ciència. L'estil de Callizo es pot classificar dins del que es coneix com a Realisme Espontani; el gest i la soltesa al traç són característiques d'aquest estil, que aquí es combinen amb exuberància de color i abundant càrrega de matèria pictòrica. Són obres d’atmosfera càlida i envolupant on l'autor crea un efecte de focalització, generant un contrast entre el realisme d'algunes zones i l'atmosfera disgregada i trencada que l'envolta. En els seus treballs urbans, destaca pel fort cromatisme, l'ús d'eines poc comunes en aquest àmbit, com les planes i espàtules de paleta, i per l'ús del volum de les pintures industrials com a element expressiu més. Ha realitzat un gran nombre de projectes murals de gran format i de pintura en viu a països com la Xina, Turquia, Polònia, França, Aruba i per tota la geografia nacional.


Llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València (UPV), va contactar amb l'art urbà per primera vegada allà pel 2006, si bé no va ser fins avançat 2020 que va poder prioritzar el mural per damunt d'altres feines, participant en festivals com el Més Que Murs de Sagunt, Wall Lab de Wallspot o el Dones de Ciència de la UPV entre d'altres. Ha col·laborat amb projectes de Médicos sin Fronteras, Wallspot o la Bienal Internacional Dona i Cinema. Treballa principalment temàtiques relacionades amb les corporalitats i el vincle amb els llocs als quals realitza les intervencions, així com el diàleg amb els espais i les veïnes que els habiten. Actualment, es dedica professionalment a la il·lustració, el concept art, el còmic i el muralisme com a freelance vivint a Barcelona.


Maclaim és un conegut artista urbà alemany. Les seves obres són ben conegudes arreu del món, guanyant una gran rellevància i popularitat en els últims anys. I és que té un estil que és realment únic, així com un gran talent; crea veritables obres d'art que combinen el realisme de les fotografies amb el surrealisme més absolut d'una manera brillant. Maclaim és membre d'una coneguda organització que busca fomentar el fotorealisme de l'expressió urbana. Una de les seves obres més aclamades és una peça que l'artista alemany va pintar en la inauguració d'un skate park a la seva ciutat natal; un dibuix en el qual s'observa un gran realisme i en el qual podem veure un elefant al costat d'un nen; resulta un tant rocambolesc ja que la trompa de l'elefant està unida al nas del petit. L'artista va néixer l'any 1979 i va créixer a l'Alemanya Oriental. Es va diplomar en Restauració i Conservació d'Art a la Universitat de Ciències Aplicades d'Erfurt. El seu primer contacte amb l'art urbà va tenir lloc a mitjans dels 90. No obstant això, l'origen de Maclaim com a artista de carrer podem situar-lo el 1999. En aquella temps es va ajuntar amb CASE i Rusk, i els tres van començar a fer una gran selecció de projectes. Aquest grup de joves talents va crear alguns dels millors graffitis fotorealistes de tot el món. Fins que Case Maclaim es va involucrar, l'art de carrer es caracteritzava per un estil més aviat caricaturesc amb predilecció per la tipografia. A finals del segle XX, l'artista alemany va posar fi a aquesta tendència de forma sorprenent amb el seu Maclaim Crew. Més encara: avui es considera a Maclaim com el padrí de l'art de carrer fotorealista, com l'home que va esborrar la frontera entre el graffiti i la pintura.
